CENTRU DE EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

Zi specială pentru comunitatea romă din cartierul buzoian Simileasca! Începând de astăzi, într-un imobil pus la dispoziție de Primăria Buzău, funcționează un centru de educație pentru sănătate. Este vorba despre un proiect cu bani europeni, prin Programul Erasmus +, derulat la nivel local de organizația non-guvernamentală  „Vox Civica”, în parteneriat cu Primăria Buzău.

La inaugurarea centrului au participat reprezentanți ai municipalității buzoiene, autorități din domeniul sanitar și al asistenței sociale, dar și lideri informali ai comunității rome din țara noastră, dar și din alte cinci țări din sud-estul Europei.

În același context, edilul Buzău a mai anunțat o veste bună pentru comunitatea romă din cartierul Simileasca. Toți elevii școlii gimnaziale din acest cartier vor primi o masă caldă!

Centrul de educație pentru sănătate a fost inaugurat în prezența   coordonatorul proiectului european ”ROMA HEALTH CARE II”, parte a Programului „Erasmus +”.  Oficialul german a anunțat că este primul asemenea centru deschis în România!

Centrul de educație pentru sănătate, din cartierul Simileasca, va fi deservit de către specialiști ai Direcției de Asistență Socială Buzău și va fi deschis 8 ore pe zi, de luni, până vineri. Aici, romii pot beneficia de servicii de mediere, cu scopul de a accesa mai ușor servicii medicale, dar pot primi și alte informații care le pot fi de folos, în domenii precum asistență socială și educație.

Related posts