VOR SĂ REDUCĂ ABANDONUL ȘCOLAR

Prevenirea și reducerea absenteismului și abandonului școlar sunt principalele obiective stabilite, pentru perioada următoare, de conducerea Școlii Gimnaziale ,,Dr. Ilie Pavel” din municipiul Râmnicu Sărat,. Reprezentanții școlii consideră că, pe perioada execuției lucrărilor de construire a noului imobil, timp în care cursurile s-au desfășurat la Liceul Tehnologic ,,Victor Frunză”, a crescut absenteismul în rândul elevilor. Pentru reducerea abandonului școlar, Școala Gimnazială ,,Dr. Ilie Pavel” a accesat un proiect finanțat prin Planul Național de Reformă și Reziliență.

În perioada următoare, școala va identifica situațiile care duc la înregistrarea abandonului școlar și va stabili măsurile de intervenție care se impun. În urma derulării proiectului, elevii pot participa la lecții și excursii tematice, pot beneficia de o masă caldă, iar părinții pot participa la cursuri de educație parentală.

De asemenea, în următorii ani, unitatea de învățământ va beneficia și de un program de digitalizare, în urma căruia clasele vor fi dotate cu table inteligențe și aparatură audio-video, necesară desfășurării procesului educativ.

Related posts