ȘI-AU ALES CONDUCEREA

Organizația Județeană a PSD Buzău și-a ales, vineri, conducerea, în urma unui congres impresionant! Evenimentul a adus în Sala Mare a Consiliului Județean sute de delegați din tot județul, dar și lideri importanți de la Centru.

La congres au fost prezenți președintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu, parlamentari și europarlamentari ai partidului, dar și mai mulți reprezentanți ai Guvernului Ciucă: ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Muncii, Marius Budăi și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

Alegerea liderului PSD Buzău a fost o simplă formalitate, singurul candidat, Lucian Romașcanu, fiind ales în unanimitate în funcția de președinte. Prin vot au fost aleși și cei doi prim-vicepreședinți, respectiv Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, și Constantin Toma, primarul orașului Buzău.

Până la momentul votului, au luat cuvântul, rând pe rând, toți liderii marcanți partidului. Prima care le-a vorbit sutelor de delegați prezenți în sală a fost Gabriela Firea, cea care a dezvăluit că are origini buzoiene, mama sa fiind născută la Rm. Sărat.

Fără excepție, toți liderii PSD care au luat cuvântul au atacat Partidul Național Liberal, formațiune aflată, alături de UDMR și PSD, în coaliția de guvernare. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu regretă intrarea la guvernare alături de PNL, dar că nu poate accepta atacurile nejustificate la adresa colegilor de partid. Atacuri la fel de dure la adresa liberalilor au venit și din partea altor politicieni PSD prezenți la congres.

Un singur primar de comună a dorit să susțină un discurs la congres. Primar al comunei Boldu de 30 de ani, Marian Mărgărit a profitat de ocazie pentru a transmite câteva sfaturi conducerii PSD în ceea ce privește comunicarea în mass-media.

Lucian Romașcanu, noul președinte al PSD Buzău, a anunțat că în perioada imediat următoare, la nivel judeţean, vor fi constituite mai multe comisii care îşi vor concentra atenţia pe viitoarele alegeri, în special în localităţile în care PSD a pierdut primăriile.

În timpul Congresului PSD de la Buzău, liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a anunțat că Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei, la alegerile locale din 2024.

Related posts