BARAJELE SI ACUMULĂRILE DE APĂ, LA CONTROL!

Inspectorii de la administrațiile bazinale au început verificările barajelor din întreaga țară, după incidentul de la Roșia Montană. În județul Buzău, dintre cele 15 astfel de amenajări, au fost verificate deja zece iazuri. Săptămâna trecută, inspectorii au ajuns în comunele Bălăceanu și Ghergheasa, unde au controlat șapte iazuri piscicole. Pe lângă verificarea autorizațiilor de gospodărire a apelor și a celei de punere în siguranță a barajelor, inspectorii au controlat starea amenajărilor.

În unele locuri, autorizațiile de punere în siguranță a barajelor erau expirate de doi ani. La cele mai multe amenajări piscicole, pâlcurile cu stuf i-au împiedicat pe inspectori să constate dacă descărcatoarele de ape mari sunt funcționale.

La finalizarea verificărilor, inspectorii vor transmite deținătorilor de iazuri piscicole măsurile de conformare, în cazul în care sunt constatate nereguli. Ulterior, în cazul în care proprietarii nu respectă cerințele inspectorilor, ei pot fi amendați cu sume cuprinse între 35 și 85 de mii de lei.

Related posts