ANOMALIE A NATURII

Schimbările climatice care se manifestă în România, în ultimii ani, dau peste cap lumea plantelor! În Buzău, câțiva meri dintr-o curte aflată în zona industrială a orașului, au înflorit a doua oară în acest an. Este însă anormal să existe pe aceeași ramură fructul copt și floarea de măr, spun cunoscătorii. Responsabile pentru această anomalie sunt temperaturile neobișnuit de mari înregistrate în România în ultima perioadă, în care temperaturile au depășit cu mult normalul perioadei.

Pomii sunt induși în eroare și trec de la perioada de repaus vegetal la înflorire. Cercetătorii Băncii de Resurse Genetice Vegetale din Buzău spun că pomii care înfloresc în această perioadă nu vor ajunge să rodească, iar florile se vor usca. Asta, pentru că nu este timp suficient pentru încă o rodire până la venirea sezonului rece.

Horticultorii susțin că astfel de evenimente sunt mai dese în ultima perioadă, iar lumea vegetală pe care noi o cunoaștem, inclusiv pomii fructiferi din ograda bunicilor, este dată peste cap de vremea în continuă schimbare.

Related posts