PREGĂTIȚI PENTRU MESERII DE VIITOR

Zeci de elevi de la Liceul Tehnologic Economic ,,Elina Matei Basarab” din Râmnicu Sărat au o șansă în plus să învețe o meserie de viitor, căutată pe piața muncii. Oportunitatea le-a fost oferită de proiectul ,,ePractică eSucces”  în cadrul căruia au participat la stagii de practică în Italia. Proiectul este inițiat de Asociația ,,Excelență în Educație și Formare Continuă” în parteneriat cu unitatea de învățământ din Rm. Sărat și Centrul Infor Elea din Italia.

56 de elevi, grupați în patru grupe, au participat la stagii de practică în firme italiene din turism și alimentație, industrie, agricultură și zootehnie.

Integrarea pe piața muncii, dobândirea cunoștiințelor necesare practicării unei meserii, însușirea competențelor de comunicare și organizare, dar și posibilitatea firmelor să cunoască deprinderile unui potențial angajat sunt câteva dintre beneficiile participării la acest proiect.

Elevii au primit și burse în valoare de 300 de lei, pentru stagiul complet de pregătire practică, dar și 13 premii, în urma participării la concursul ,,Cel mai bun practicant”. De asemenea, unitatea de învățământ din Rm. Sărat a fost dotată cu echipament modern și două medii de practică, unul pentru domeniul economic și comerț, celălalt pentru domeniul turism și alimentație.

Related posts