ANGAJAȚII PREFECTURILOR, FUNCȚIONARI PUBLICI DE STAT

Se anunță vești bune pentru angajații prefecturilor din țară.  În această toamnă, va fi supus aprobării, în Camera Deputaților, un proiect de lege care prevede ca funcțiile publice din cadrul Instituției Prefectului, în prezent calificate ca funcții publice teritoriale, să devină funcții publice de stat. Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, este încrezător că acest proiect de lege va trece la vot în Parlament. Asta după ce documentul a primit aviz favorabil în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaților.

Deşi munca lor implică o răspundere enormă, reprezentând şi apărând interesele statului, remuneraţia angajaților prefecturilor este inechitabilă în raport cu cea din primării sau consilii județene. Efectul acestei inechităti a determinat o lipsă acută de personal în departamentele cheie ale acestei instituţii, precum cel juridic sau IT, punând în pericol astfel procesul de control al activităţii autorităţilor publice locale sau al serviciilor publice deconcentrate.

În momentul de față, un jurist din Prefectura Buzău câștigă aproximativ 3.500 de lei net, adică de aproape două ori mai puțin decât un consilier juridic de la o primărie sau Consiliul Județean. Acum, departamentul juridic al Prefecturii Buzău are un deficit de 5 angajați.

Related posts