CARDURILE SOCIALE ȘI „CAPCANELE” LOR

Cardurile sociale cu ajutoare de la stat au fost alimentate, vineri, cu cea de-a doua tranșă de bani, în valoare de 250 de lei. Autoritățile îi avertizează însă pe cetățeni să evite achiziționarea de băuturi alcoolice și țigări cu ajutorul tichetului! În caz contrar, cardul va fi blocat. Au pățit-o deja aproximativ 10.000 de beneficiari, din toată țara. Cei mai mulți nici măcar nu știau că nu au voie să cumpere alccol și țigări cu ajutorul cardului social.

În comuna buzoiană Mărăcineni, sunt numărate pe degete magazinele care acceptă plata cu aceste carduri oferite de stat. Nu toți clienții acestora par a fi conștienți că trebuie să se limiteze la alimentele de bază și testează vigilența vânzătorilor.
Mulți cetățeni sunt de părere însă că este datoria vânzătorilor să îi informeze pe beneficiari că este interzis să cumpere alcool și tutun cu tichetul social primit de la stat.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Ele pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Related posts