NOROC CHIOR

A vrut să își facă un selfie, dar a ajuns la spital cu răni multiple. Este vorba despre un prahovean de 47 de ani, care se afla pe Drumul Național 10, alături de familie, și a oprit pentru câteva minute, în zona Viaductului Teherău, din comuna buzoiană Siriu. Bărbatul, care s-ar fi aflat sub influența alcoolului, s-a apropiat de marginea șoselei pentru a face un selfie. Când a vrut să își facă fotografia, acesta s-a dezechilibrat și a căzut în râpă. Bărbatul a căzut în gol 3-4 metri, iar apoi s-a rostogolit pe stânci încă 20-30 metri. În ajutorul bărbatului au sărit un echipaj de la punctul de lucru de la Nehoiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, o ambulanță SMURD de la Mărunțișu și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Buzău.

Deși s-a rostogolit zeci de metri în gol, bărbatul a scăpat cu viață. Prahoveanul era conștient, dar prezenta numeroase răni printre care și un traumatism cranio-cerebral acut.

În 2015, Viaductul Stânca Teherău, construit în 1982 și aflat într-o stare avansată de degradare, a intrat în reparații. Şoseaua suspendată prezenta fisuri şi deteriorări la armătură. De asemenea, versantul avea stânci desprinse parţial care se puteau prăbuşi pe carosabil. Reabilitarea viaductului Stânca Teherău s-a finalizat în 2021.

Related posts