INVITAȚIE LA MUZICĂ ȘI DANS TRADIȚIONAL

Zeci de dansatori, din 6 ţări, îmbrăcaţi în porturi populare specifice fiecărei ţări, vor putea fi admiraţi în acest weekend și la Rm Sarat în cadrul Festivalului Internațional de Muzică și Dans Tradițional. Evenimentul, devenit o tradiție înainte de pandemie, va aduce la Rm. Sărat formații de dansuri populare din România, Polonia, Cehia, Serbia, Macedonia de Nord și Grecia. Festivalul va debuta, atât vineri, cât și sâmbătă, de la ora 17:30, cu parada costumelor tradiționale, pe traseul blocurile turn-centru-parcul municipal-piațeta Primăriei. În cele două zile, de la ora 18:00 până la ora 21:00, râmnicenii sunt invitați în piațeta Primariei la un spectacol dedicat tradițiilor.

România va fi reprezentată de ansamblurile folclorice Plaiurile Râmnicene, Grupul folcloric Mugurașii Râmniceni, Grupul Stejerelul, Ansamblul folcloric Crăițele, Grupul folcloric Izvorașul și Grupul Bujorelul.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Rm. Sărat în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, Primaria Râmnicu Sărat și Consiliul Local Râmnicu Sarat.

Related posts