CODURI QR PE CLĂDIRI

Primăria Buzău vrea să implementeze un nou proiect, dedicat  împlinirii a 1.650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău. Este vorba despre un sistem de inventariere, atât a clădirilor, cât și a monumentelor din municipiu. Primarul Constantin Toma a menționat că în acest mod se va salva patrimoniul cultural pe care l-a moștenit.

După modelul Taberei de sculptură de la Măgura, în dreptul fiecărui monument aflat în proprietatea municipiului Buzău va exista un cod QR unic. Prin scanarea codului, orice va putea  accesa baza de date on-line, pe un site public ce va oferi informații precum descrierea detaliată a monumentului, a autorilor şi istoricului sau localizarea exactă pe hartă. Folosirea codului QR este destul de cunoscută în toată lumea şi implementată în foarte multe domenii.

În prezent, la Buzău se desfășoară prima ediția a unui simpozion internațional de sculptură la care participă zece artişti români şi din străinătate. Aceștia vor realiza sculpturi monumentale din marmură şi metal, ce vor fi ulterior amplasate în municipiu. Primarul Constantin Toma afirmă că, prin organizarea acestui simpozion internațional de sculptură, an de an, municipiul Buzău va deveni tot mai bogat în astfel de monumente de for public de mare valoare, ce vor fi amplasate în toate zonele orașului.

Related posts