TABĂRĂ ÎN AER LIBER, REDATĂ CIRCUITULUI TURISTIC

Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura, județul Buzău, a fost redată circuitului turistic! Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura” – așa cum este denumit acum obiectivul turistic – a fost ecologizat și  modernizat, printr-o investiție a Consiliului Județean Buzău. De altfel, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a ținut să fie prezent la ceremonia de redeschidere a taberei de sculptură în aer liber.
O altă noutate este că toate statuile au primit coduri QR iar vizitatorii pot afla toate informațiile despre exponat și autor doar cu o simplă scanare.
După modernizare, în perioada verii, în tabăra de sculptură de la Măgura vor avea loc mai multe evenimente menite să atragă cât mai mulți turiști.
Lucrările de artă de la Măgura sunt impresionante iar temele alese sunt diferite: de la motive religioase, până la figuri ale unor mari personalități istorice.
Tabăra de sculptură de la Măgura a fost deschisă în anul 1970, la marcarea a 16 secole de la prima atestare documentară a Buzăului. Timp de 16 ani, aici au lucrat 163 de artiști iar în urma lor au rămas 256 de lucrări, întinse pe o suprafață de peste 70.000 de metri pătrați. Este cea mai mare expoziție de acest fel din sud-estul Europei.

Related posts