„HAZ LA SFÂRȘIT DE PANDEMIE!”

„Haz la sfârșit de pandemie!”. Aceasta a fost tema ediției din acest an a Festivalului Național de epigramă „Cât e Buzăul de mare”, eveniment de tradiție care a avut loc, în acest weekend, la Buzău și Rm. Sărat. Ca și în anii trecuți, gala festivalului a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean. Epigramistul Mihai Sălcuțan, directorul festivalului, a dat tonul unei întâlniri umoristice de neuitat.
La festivalul de epigrame din acest an, de la Buzău, au fost prezenți și oaspeți de seamă din Basarabia. Printre invitații de peste Prut, au fost academicienii Mihai Cimpoi și Valeriu Matei, dar și alți epigramiști basarabeni, prieteni ai festivalului de la Buzău.
La finalul evenimentului, iubitorii de epigrame au fost invitați la  un recital al îndrăgitei interprete Nicola.
Sâmbătă  dimineață, toții epigramiștii prezenți la festival au vizitat mai multe obiective din municipiul Rm. Sărat. După o întâlnire la Primărie cu reprezentanții municipalității, epigramiștii au făcut câte un popas la Casa Moșescu și la Complexul Brâncovenesc, obiective culturale importante ale orașului.

Ediția cu numărul 23 a Festivalului Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” a fost rodul colaborării Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău cu Cenaclul „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim”, al umoriştilor buzoieni.

Related posts