EXPOZIȚII DE TOP, LA „NOAPTEA MUZEELOR 2022”

Ediția 2022 a evenimentului internațional ”Noaptea Muzeelor Europene” va avea loc sâmbătă, 14 mai. La Muzeul Județean Buzău, începând cu ora 19.00 și până după miezul nopții, publicul va putea vizita gratuit expozițiile organizate cu acest prilej, precum și colecțiile de bază. ”Escapada Culturală Internațională Nocturnă” va fi continuată și anul acesta, cu cea de-a patra ediție.  „Israel – File din natură” este titlul expoziției organizată de Muzeul Județean, în parteneriat cu Ambasada Israelului în România.

Cea de-a doua expoziție de artă va conține lucrări semnate de un apreciat artist contemporan macedonean, Mice Jankulovski. O altă expoziție îl are protagonist pe un alt artistic plastic celebru, Vladimir Păun Vrapciu.

Nu în ultimul rând, o inedită expoziție de pepite, bucăți și obiecte prelucrate de chihlimbar, confiscate de poliție de la o rețea internațională de traficanți, va atrage cu siguranță un public numeros și curios.

Tot în ”Noaptea Muzeelor Europene” vor putea fi vizitate gratuit și Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, între orele 19 și 1 noaptea, precum și Muzeul Chihlimbarului de la Colți, între orele 19 și 23. Aici, vizitatorii vor avea ocazia să participe și la un concert de muzică populară susținut de soliștii de la Centrul Județean de Cultură și Artă.

„Noaptea Muzeelor”, care a ajuns la a 18-a ediție, este un eveniment desfășurat la nivel internațional și este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din lume.

Related posts