ESTE NEVOIE DE REFORMĂ ADMINISTRATIV-TERITORIALĂ

Reforma administrativ-teritorială a rămas un subiect de actualitate, dar nu este pe placul multor politicieni. Asta, deoarece un altfel de proces presupune reducerea funcţiilor publice în teritoriu. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, nu se află însă printre lideri politicii care dezaprobă un astfel de demers. Nu o dată, social-democratul buzoian s-a exprimat public în favoarea realizării unei reforme administrativ-teritoriale la nivel național, proces care ar presupune, în primul rând, comasarea unor comune.

Petre Emanoil Neagu spune totuși că reforma adminstrativ-teritorială trebuie făcută în urma uor analize complexe, și nu doar în funcție de vecinătatea a două comune cu număr mic de locuitori.

În cele aproape 3.100 de comune din țară, 89 dintre ele au sub 1.000 de locuitori, conform datelor de la ultimul recensământ, cel din 2011. Județul Buzău, de exemplu, are 4 comune cu populație sub 1.000 de locuitori. Este vorba despre Valea Salciei, Mărgăritești, Chiliile și Pardoși.

Related posts