PLANURI PENTRU CONSOLIDAREA PALATULUI COMUNAL

Palatul Comunal, clădirea emblemă a municipiului Buzău, va intra în revovare! Edilul Buzăului, Constantin Toma, spune că imobilul în care funcționează Primăria și Consiliul Local trebuie consolidat de urgență, existând pericolul prăbușirii în cazul unui cutremur de intensitate mare.
Lucrările de consolidare a Palatului Comunal nu vor putea începe înainte de finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii fostului Bazar, imobil care, din a doua jumătate a acestui an, va găzdui majoritatea birourilor Primăriei.
După renovare, Palatul Comunal din Buzău, clădire cu valoare de monument istoric, va intra în circuitul turistic al județului.

Construit între 1899 și 1903, la comanda edilului Nicu Constantinescu, Palatul Comunal a fost inaugurat în prezența regelui Carol I, a principelui Ferdinand și a principaleleor personalități politice ale vremii. Palatul din centrul oraşului Buzău a fost cea mai impunătoare construcţie comunală, din Regatul Țării Românești, supremaţie care a durat până în 1918.

Related posts