“UNIȚI PENTRU UCRAINA!”

Și autoritățile din Rm Sărat s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug din calea războiului. În acest sens, Primăria a inițiat acțiunea “Râmnicenii, uniți pentru Ucraina!”, care se adresează tuturor locuitorilor orașului care vor să ajute refugiații din Ucraina. Mai precis, autoritățile din Rm Sărat împreună cu Consiliul Local Municipal și Comitetul Local pentru Situații de Urgență au stabilit un plan de măsuri pentru a susține victimele războiului din Ucraina. Acestea vizează o colectare de fonduri, dar și cazarea și masa pentru refugiații care rămân în oraș.

Colectarea de fonduri demarată de autoritățile din Rm Sărat pentru ajutorarea victimelor războiului va fi realizată prin Crucea Roșie, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Râmnicu Sărat. Începând de vineri, 4 martie, în mai multe zone din oraș, spații publice sau comerciale, vor fi amplasate urne ale Crucii Roșii, în care se vor colecta bani. De asemenea, reprezentanții Primăriei au identificat spații care aparțin municipalității, precum și din zona privată, care pot găzdui aproximativ 200 de persoane. Hrana pentru refugiați va fi pregătită la Cantina din cadrul Direcției de Asistență Socială.

Cei care doresc să ofere un sprijin victimelor războiului din Ucraina trebuie să completeze un formular electronic coordonat de Municipiul Râmnicu Sărat, în care să exprime modul în care sunt dispuși să ajute. După completare, doritorii vor fi contactați de către reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială pentru a stabili detaliile realizării donației. De asemenea, persoanele care vor să ajute refugiații din Ucraina pot solicita informații suplimentare Direcției de Asistență Socială, la numerele de telefon  0763.651.381 și  0783.023.360.

Primarul din Rm Sărat precizează că și la nivel plan local se va realiza un cont propriu de colectarea fondurilor, activitate gestionată prin Grupul de Acțiune Locală. Banii donați vor fi folosiți pentru alimente, haine și alte bunuri de consum de care au nevoie refugiații.

Related posts