TABĂRA DE SCULPTURĂ, REVIGORATĂ

Tabăra de sculptură de la Măgura va fi readusă în prim-plan! Anunțul a fost făcut, recent, de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care precizează că întreaga zonă va fi ecologizată și se vor face noi amenajări, inclusiv amplasarea unor gradene. De asemenea, la vară, Tabăra de sculptură de la Măgura va găzdui diferite evenimente culturale.

Consiliul Județean Buzău are în vedere și inițierea unei Școli Internaționale de Sculptură, care să se desfășoare anual, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Uniunea Artiștilor Plastici, Institutul Cultural Român, dar și alte entități din țară și din străinătate.

Expoziția de sculptură în aer liber de la Măgura conţine 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de reputaţi artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985. Din păcate, în ultimii ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional a devenit locul de petrecere al buzoienilor amatori de grătare, la iarbă verde. De fiecare dată, petrecăreții lăsau în urma lor un morman de gunoaie.

Related posts