SCANDAL PE TEMA FACTURILOR LA APĂ

Tema facturilor la apă a iscat, ieri, un nou scandal în Consiliul Local Municipal Buzău! Totul a pornit în momentul în care consilierul USR-Plus, Irinel Cîrstea, i-a reproșat edilului Constantin Toma că buzoienii plătesc pentru apa de la robinete mai mult decât consumă. Asta, în condițiie în care tariful la apă și canalizare este cel mai mare din țară.

Iritat de criticile acide aduse de consilierul local, primarul Constantin Toma l-a acuzat pe acesta că oferă „informații eronate și populiste”.

În discuții a intervenit și managerul Companiei de apă Buzău, Simona Săvulescu. Ea spune că vina pentru diferența între consumul real și cel facturat o au asociațiile de proprietari. Practic, toate pierderile de apă, din rețea, se regăsesc în factura clienților.

Totodată, Simona Săvulescu a mai afirmat că ”repartitoarele de costuri” de apartament nu fac parte din categoria aparatelor de măsură și control și că doar indexul din contorul de branșament este valabil, în final. Pentru a evita asemenea situații, conducerea Companiei de apă Buzău solicită înființarea unor echipe comune, formate din reprezenanții Asociației de proprietari, ai Companiei și ai Poliției Locale, pentru verificarea rețelei de apă din bloc, incusiv din toate apartamentele.

Related posts