REABILITAREA SECȚIEI UPU – SMURD, GATA DE START

Lucrările de modernizare a secției UPU-SMURD a Spitalului Județean Buzău vor începe cât de curând, după aproape trei ani de când a fost semnat contractul de finanțare cu bani europeni a investiției. Consiliul Județean Buzău a aprobat, astăzi, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre prin care s-a actualizat valoarea totală a proiectului. Valoarea investiției este 5 milioane de euro Consiliul Judeţean Buzău contribuind cu două treimi din sumă, restul fiind contribuția Uniunii Europene.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală la peste 1000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1000 de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

În momentul începerii lucrărilor de reabilitare, Unitatea de Primiri Urgenţe va rămâne funcţională din punct de vedere medical, pentru că se va lucra în paralel, prin amenajarea de module şi compartimentări, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

Related posts