PLANURI CU APA DE PLOAIE

Un nou proiect grandios, care, la prima vedere, pare greu de pus în practică, ar putea însă prinde contur, în curând, la Buzău. Proiectul prevede ca apa de ploaie care cade în municipiu să nu mai fie trimisă la stația de epurare, ci să alimenteze, printr-o rețea de canale, Iazul morilor, dar și heleșteul din Parcul Crâng.

Edilul Buzăului spune că acest proiect prietenos cu mediul înconjurător ar putea primi finanțare de la Uniunea Europeană. Un alt avantaj ar fi că buzoienii nu ar mai plăti apa de ploaie, prevăzută în factura primită de la Compania de apă. În același context, primarul Constantin Toma spune că, după modelul pădurii Crâng, are în vedere preluarea în administrarea orașului a întregului canal Iazul Morilor.

În acest moment, canalul Iazul Morilor aparține Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, agenție care aparține de Ministerul Agriculturii. Iazul Morilor pleacă din râul Buzău, de la stăvilarul de la Verneşti, curge între Drumul Național 10 şi râul Buzău, traversează tot cartierul Simileasca apoi intră în subteran, în dreptul Galleria Mall. Apa curge printr-un tub pe sub strada Frăsinet, continuă pe sub blocurile din cartierele Broşteni şi Dorobanţi și iese din nou la suprafaţă spre balta de pescuit a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor.

Related posts