CRUCEA ROȘIE, CAMPANIE IMPRESIONANTĂ LA GURA TEGHII

Zeci de medici, asistente și voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie au descins la Gura Teghii, pentru a oferi consultații gratuite localnicilor de aici. Comuna Gura Teghii, aflată în zona de munte a județului Buzău, are puțin peste 3.000 de locuitori, dar, de mai bine de un an, această comunitate nu mai beneficiază de serviciile unui medic de familie. Zilele trecute, câteva sute de persoane, de toate vârstele, au beneficiat de consultații medicale gratuite, în cadrul proiectului „Caravana de Bine” a Crucii Roșii Române.

Localnicii din Gura Teghii au fost consultați în incinta Căminului Cultural, transformat, provizoriu, într-un adevărat dispensar medical. Oamenii au rămas plăcut impresionați de toată desfășurarea de forțe a celor de la Crucea Roșie.

În același timp, medicii și asistentele au ajuns și acasă la mai mulți bătrâni care nu se pot deplasa.

Timp de două zile, în cabinete medicale amenajate în Căminul Cultural, dar și la domiciliile unor pacienți nedeplasabili, au fost efectuate 750 de consultații gratuite diverse: cardiologie, pediatrie, diabetologie, oftalmologie și medicină generală.

Related posts