VICTORIE MARE

Victorie prețioasă pentru SCM Gloria Buzău, sâmbătă, în deplasare, cu echipa lui Gheorghe Tadici, Handbal Club Zalău.

Buzoiencele nu au părut că resimt șocul înfrângerii cu Dacia Mioveni, din etapa trecută, de la Sala Sporturilor, rezultat care a dus la despărțirea de antrenorul Aurelian Roșca și au dat dovadă de multă maturitate în momentele cheie ale jocului. Cu secundul Romeo Ilie pe bancă și oarecum cu spatele la zid, Gloria a jucat pe o singură carte și a atacat Zalăul din start.

Cel puțin 20 de minute buzoiencele au lăsat impresia că partida cu Mioveniul nu a fost decât un accident de parcurs. De la 9-9,  în minutul 20, după reușita Marijei Petrovic, buzoiencele s-au blocat, însă total, iar Zalăul a zburat la o diferență de patru goluri la pauză, 16-12!

După pauză, Gloria a pornit imediat cursa de urmărire, a recuperat, a egalat de la 17 și până la 20, după care jucătoarele lui Gheorghe Tadici s-au instalat la conducere, fără a se desprinde decisiv. Era 29-27 pentru Zalău, în minutul 27, și părea că cele trei puncte vor rămâne în Ardeal. Finalul a fost, însă, incredibil! Cu poarta ferecată, Gloria a înscris de patru ori la rând în numai 4 minute și a câștigat la două goluri diferență: 29-31!

După victoria de la Zalău, SCM Gloria Buzău a revenit pe locul 6 în Liga Națională și va disputa următorul joc la Sala Sporturilor, miercuri, 26 ianuarie, cu Minaur Baia Mare, în etapa a 12-a, penultima a turului.

Related posts