BLOCURILE CU BULINĂ, REABILITATE CU BANI DE LA STAT

Ca peste tot în țară, și în municipiului Buzău există numeroase clădiri care prezintă un risc major în cazul unui cutremur. Mai exact, este vorba de 44 de blocuri de locuințe și clădiri care, în urma unor evaluări, sunt considerate vulnerabile în cazul producerii unui seism. Primarul Buzăului, Constantin Toma, anunță că 20 de blocuri cu risc seismic major vor fi consolidate integral cu bani de la stat. Aceasta înseamnă că proprietarii din imobile nu vor fi nevoiți să achite niciun leu.

Primele blocuri ar putea fi consolidate chiar începând din acest an. Edilul Constantin Toma spune că în perioada lucrărilor de consolidare, de o complexitate aparte, locatarii blocurilor supuse reabilitării se vor muta, temporar, prin rotație, în apartamante puse la dispoziție de Primăria Buzău, în fostul sediu al Companiei de apă.

Dincolo de faptul că vor fi mai sigure în caz de seism, blocurile reabilitate cu bani de la Stat vor avea și un aspect îmbunătățit. Cel mai bun exemplu este cel al blocurilor din centrul Buzăului, proiectate și construite în anii ‘60, cu un design mult învechit. De asemenea, Piața Dacia va fi modernizată, începând de luna viitoare, ceea ce va face ca întreg centrul orașului să-și schimbe radical înfățișarea.

Related posts