„SCOARȚE ȘI PERETARE ROMÂNEȘTI”

„Scoarțe și peretare românești ” este expoziția găzduită de Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat. Expoziția cuprinde covoare tradiționale din colecția personală a ,,tezaurului uman viu”, Amelia Papazissu.
La evenimentul organizat, zilele trecute, au fost prezenți Cristian Micu, instrumentist, nepotul unui alt ,,tezaur uman viu” al Buzăului, Micu Mircea, interpreta Andreea Micu, dar și Maria Ichim, interpretă la nai. Creatoarea Amelia Papazissu împreună cu cei trei artiști au susținut un adevărat spectacol popular și au adus în avans, la Râmnicu Sărat, bucuria sărbătorilor de Crăciun.
Interpreta de nai, Maria Ichim, recomandă tinerei generații să-și urmeze visul și să ducă mai departe tradițiile românești.
Expoziția „Scoarțe și peretare românești ” deschide o serie de evenimente pe care Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu” le va organiza pe parcursul lunii decembrie:
Meşter popular și dascăl neobosit în misiunea de a transmite generaţiilor care vin meşteşugul ţesutului ori pe cel al cusutului, Amelia Papazissu a primit din partea UNESCO, titlul de  „tezaur uman viu”, titlu acordat doar celor mai destoinici păstrători şi continuatori ai tradiţiilor şi obiceiurilor care fac parte din cultura unei ţări.

Related posts