PROBLEME LA MUNTE, DUPĂ PLOI

Ploile fac prăpăd în judeţul Buzău! În weekend, a plouat fără întrerupere în zona de munte, fiind înregistrate scurgeri importante pe versanţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici. Primele efecte au apărut în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Drumul Naţional 10, Buzău – Brașov, în zona barajului Siriu, unde au fost înregistrate căderi de stânci pe carosabil. S-a intervenit cu utilajele Secției Drumuri Naționale pentru îndepartarea obstacolelor. Căderile de bolovani au continuat și în această dimineață, iar autorităţile au decis să restricţioneze traficul rutier spre și dinspre Brașov, de la kilometrul 80.

În comuna Lopătari, a fost afectat serios drumul judeţean Drumul Județean 203K. Scurgerile de pe versanţi au săpat pe sub carosabil, formând cratere pe ambele sensuri de mers.  Autorităţile din comună spun că degradarea este încă activă, iar drumul s-ar putea rupe complet în orice moment. În aceste condiții, reprezentanţii primăriei Lopătari au solicitat oprirea temporară a circulaţiei rutiere.

Tot în Lopătari, punţile din tuburi de pe râul Slănic au devenit impracticabile, după ce torenţii au spălat stratul de balast. Un clip postat de un localnic (Viorel Bănică / Lopătari) surprinde momentul în care un astfel de pod este înghiţit de o viitură formată în zorii zilei de sâmbătă.
Aceeaşi filmare surprinde şi o scenă impresionantă, cu un câine care se încumetă să traverseze râul învolburat de pe un mal pe celălalt.
Tot la Lopătari, în weekend, un stâlp de electricitate a fost rupt, iar câteva zeci de familii au rămas în beznă.

Related posts