LEGI CONTROVERSATE

Alianța pentru Unirea Românilor se opune vânării urșilor în afara localităților. Precizarea aparține deputatului AUR de Buzău, Nicolae Roman, după ce Parlamentul a aprobat Ordonanța de Urgență a Guvernului care prevedea intervenția în cazul urșilor agresivi. Potrivit unui amendament depus de UDMR și adoptat de Camera Deputaților, urșii vor putea fi împușcați și în afara localităților, față de varianta inițială în care autoritățile putea interveni doar în cazul în care ursul ataca în intravilan. Nicolae Roman consideră că prin această prevedere legislativă se dorește mascarea braconajului împotriva urșilor.

În acest context, parlamentarul AUR îi îndeamnă pe buzoieni să reclame imediat orice act de braconaj împotriva urșilor, dar și a altor animale, atunci când au convingerea că s-au comis astfel de ilegalități.

Nicolae Roman incriminează și o altă propunere adoptată de Guvernul Cîțu, cu 3 zile înainte de a fi demis. Este vorba despre un proiect de lege în care a fost introdus pe ascuns un articol care a lărgește nejustificat spectrul interceptării comunicațiilor electronice. Mai precis furnizorii de internet vor trebui să permită accesul autorităților la comunicațiile criptate de pe Whatsapp, Messenger, Skype sau Telegram. Deputatul AUR consideră că o astfel de prevedere va încălca grav libertățile cetățenești.

La final de an, Nicolae Roman transmite buzoienilor sărbători liniștite, cu mai multă bucurie, alături de cei dragi.

Deputatul AUR îi asigură pe buzoieni că și anul viitor va lupta pentru drepturile lor și pentru rezolvarea problemelor care îi apasă, așa cum a făcut-o și până acum, într-un an de mandat.

Related posts