MEDICI NOI, ATRAȘI CU STIMULENTE

Conducerea Consiliului Județean Buzău caută noi soluții pentru atragerea de medici la Spitalul Județean. În acest sens, a adoptat un proiect prin care orice medic nou angajat în secţiile cu deficit de personal din Spitalul Judeţean Buzău va beneficia, timp de 6 luni, de la data angajării, de stimulente financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate, mai exact 3.800 de lei. Deja, doi noi medici ce vor fi angajați de spital vor beneficia de stimulentele oferite de Consiliul Județean Buzău.

Pe lângă drepturi, există și obligații! Medicii noi trebuie să semneze, la angajare, un document prin care îşi asumă responsabilitatea de a rămâne să lucreze în cadrul spitalului cel puţin doi ani. În caz contrar, medicii se obligă să restituie integral stimulentele financiare încasate.

În ultimii ani, numeroși medici ai spitalului județean, unii chiar tineri, și-au dat demisia și au continuat să activeze în propriile clinici particulare, acolo unde tratează o parte dintre pacienții de care aveau grijă și la spitalul de stat.

Related posts