APEL PENTRU DEPOLITIZAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

Fără directori în școli cu carnet de partid! Este propunerea făcută de primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, tuturor membrilor  Consiliului Local Municipal. Recent, consilierii muncipali din Rm. Sărat și-au desemnat reprezentanții în comisia de evaluare a probei de interviu la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori ai unităților de învățământ. Sorin Cîrjan consideră că învățământul trebuie depolitizat, iar directorii trebuie să înțeleagă că școlile aparțin comunităților locale.

Edilul din Rm. Sărat propune formațiunilor politice să retragă sprijinul acelor membri de partid care participă la proba interviului din cadrul concursului pentru ocuparea funcției de director în școli.

Consilierii PNL sunt de acord cu depolitizarea învățământului și spun că participanții la concurs vor fi evaluați obiectiv.

Sorin Cîrjan crede că, atât timp din comisiile de evaluare fac parte consilieri locali, iar directorii sunt membri ai unor partide politice, pot exista interpretări privind notarea candidaților.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori ai unităților de învățământ a avut loc pe 15 octombrie, iar interviul va avea loc în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Related posts