ECHITAȚIA, TOT MAI ÎNDRĂGITĂ DE COPII

Vacanța de vară a fost perioada de vârf a centrelor de echitație din județul Buzău. Zeci de copii au venit săptămânal la cursurile de călărie, la o pensiune din localitatea Cândești, aduși de părinți. Vestea bună este că activitatea centrelor de călărie continuă și după începerea școlii, chiar și-n timpul săptămânii.

Pe o pajiște din Cândești funcționează un centru de echitație al cărui instructor este Bogdan Găbăroi, un prahovean de 45 de ani. La cursurile de călărie vin deopotrivă copii și adulți, turiști care caută alternative ieșite din comun pentru a evada din rutină.

100 de lei costă ora de călărie sub îndrumarea lui Bogdan. Cursanții sunt plimbați călare prin superbele păduri și văi ale Buzăului. Înainte, însă, primesc sfaturi și echipament de protecție.

Turiștii se pot caza chiar la pensiunea în cadrul căreia funcționează centrul de echitație. O noapte de cazare într-o cameră dublă costă 150 de lei, iar într-un apartament, 250 de lei. Pe durata activității celor mici, adulții se pot delecta și ei cu băuturi și mâncăruri preparate chiar în fermă.

Related posts