PARCUL ,,IAZUL MORILOR”, INAUGURAT OFICIAL  

Parcul ,,Iazul Morilor” – una dintre cele mai ample investiții demarate de Primăria Buzău în ultimii ani – a fost inaugurat astăzi, în prezența a sute de buzoieni! La eveniment au participat numeroase oficialități locale, dar și parlamentari.

De astăzi, tronsonul străzii Frăsinet, dintre centrele comerciale și biserica Sfântul Ștefan, arată total diferit față de anii trecuți. Pe această stradă s-au amenajat un părculeț cu alei și băncuțe, două lacuri cu o moară de apă, funcțională, o cafenea culturală, dar și o mini-parcare pentru vizitatori.

Cu ocazia inaugurării proiectului Iazul Morilor, autoritățile au lansat și o carte de istorie a Buzăului, ,,Iazul Morilor – Leagănul civilizației buzoiene”, având trei autori: Marius Nicoară, Costel Vînătoru și Valeriu Nicolescu. Iazul Morilor, atestat documentar la 1525, a fost motorul de dezvoltare socio-economic, multe sute de ani, pentru orașul Buzău.

Valoarea totală a lucrărilor de pe strada Frăsinet este de aproape un milion de euro, bani obținuți de Primăria Buzău printr-un credit bancar. Primarul Constantin Toma spune că municipalitatea pregătește, în aceeași  zonă, un alt proiect care prevede noi amenajări, între care și o parcare subterană.

Related posts