DEMERS COMUN PENTRU SĂNĂTATE

Autoritățile locale din Râmnicu Sărat nu vor ca Spitalul Municipal să redevină unitate suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19. Reprezentanții Primăriei și consilierii locali vor să facă front comun în menținerea Spitalului Municipal ca unitate pentru tratarea tuturor pacienților din zona Râmnicului. La ultima ședință a Consiliului Local Municipal, Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat, a propus aleșilor locali formularea unui memoriu către Ministerul Sănătății, Direcției de Sănătate Publică și Prefecturii Buzău, prin care să informeze că nu vor accepta ca spitalul să redevină unitate suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Sorin Cîrjan susține că pe perioada pandemiei, în rândul populației din zona Râmnicului, nu a fost înregistrat un număr mai mare de 65 de infectări. Edilul consideră că ceilalți pacienți pot fi tratați în cadrul Spitalului Judetean Buzău.

Spitalul Municipal Rm. Sărat a fost transformat în unitate suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, la sfârșitul lunii martie a anului 2020. În luna mai a acestui an, unitatea a primit din partea Direcției de Sănătate Publică Buzău confirmarea îndeplinirii condițiilor în vederea redeschiderii unității și pentru pacienții non-covid. Pe perioada funcționării ca spital suport, viața pacienților din oraș, precum și cea a celor din comunele limitrofe a fost un chin. Oamenii s-au luptat cu boala, teama, dar și drumurile către clinicile private sau alte unități medicale din orașele învecinate. Demersului de redeschidere s-a alaturat si personalul medical, in conditiile in care mai bine de un an, medicii chirurgi, ortopezi și ginecologi nu isi mai practicaseră meseria, tratand doar cazuri de COVID-19.

Related posts