AȘTEPTAȚI LA REFERENDUM

Locuitorii cu drept de vot din municipiul Buzău, dar și cei din comuna Țintești, sunt așteptați, duminică, la urne! Oamenii au posibilitatea să voteze pro sau contra fuzionării celor două localități, în urma demersului inițiat de primarul Buzăului, Constantin Toma. Secțiile de votare din Buzău și Țintești vor fi deschise între orele 07.00 și 23.00.

Chiar înaintea referendumului de duminică, atât edilul Buzăului, Constantin Toma, cât și alte personalități publice locale i-au îndemnat pe localnicii din Buzău și Țintești să meargă la urne și să voteze pentru unirea celor două localități.

Nu doar politicieni locali de la PSD susțin unirea Buzăului cu Țintești. Deputatul AUR, Nicolae Roman, și deputatul USR-Plus, Emanuel Ungureanu, consideră că fuzionarea celor două unități adminstrative vor aduce numai beneficii pe termen mediu și lung.

Pentru ca referendumul de duminică să fie valid este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanților, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localități, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă.

În acest moment, comuna Țintești are 7.200 de hectare și puțin peste 4.000 de locuitori, iar Buzăul are în jur de 8.100 de hectare și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 15.000 de hectare.

Related posts