PROIECT PENTRU REDUCEREA SĂRĂCIEI

Un proiect cu fonduri europene de peste 3 milioane de euro, care a fost lansat, ieri, la Râmnicu Sărat, își propune reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie, dar și sprijinirea acestor persoane în a-și găsi un loc de muncă. Proiectul se derulează prin Programul Operațional Capital Uman, are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și se adresează unui număr  de peste 1.000 de cetățeni din cartierele mărginașe ale Râmnicului. Proiectul accesat de municipiul Râmnicu Sărat se derulează prin Grupul de Acțiune Locală ,,Sus Râmnicul”.

Prin acest proiect, autoritățile din Rm Sărat urmăresc consilierea și medierea pe piața muncii a 1.400 de persoane, sprijinirea a 25 de peroane în vederea înființării unei noi afaceri, participarea la programe de ucenicie, dar și crearea a unui număr important de locuri de muncă subvenționate. De asemenea, proiectul vizează reducerea abandonului școlar din comunitățile sărace prin programe tip “Școală după Școală” și organizarea de sesiuni de consiliere între părinți, copii și cadre didactice pentru 240 elevi.

Prin Grupul de Acțiune Locală ,,Sus Râmnicul”, autoritățile locale își propun și alte investiții importante derulate în cadrul Programului Operațional Regional. Este vorba despre asfaltarea a 5.5 kilometri de străzi, înființarea unui Centru Comunitar Integrat, realizarea unei clădiri cu locuințe sociale în internatul fostului Liceu Agricol, amenajarea a 6 parcuri, a 3 terenuri de joacă și 3 terenuri multifuncțioanle.

La lansarea proiectului cu fonduri europene de ieri au participat conducerea Consiliului Județean Buzău, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului Școlar Județean, precum și reprezentanții Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat, ai instituțiilor locale și ai unităților de învățământ. În cadrul proiectului, Primăria Râmnicu Sărat are ca parteneri Școala Gimnazială ,,Gheorghe Vernescu” Nr.2, Direcția de Asistență Socială Râmnicu Sărat și Asociația ECO Impact.

Related posts