„BUZĂU LAND”, APROAPE SĂ DEVINĂ GEOPARC UNESCO

„Ținutul Buzăului” va intra, cât de curând, în Rețeaua Globală a Geoparcurilor protejate UNESCO! Conducerea Consiliului Județean Buzău anunță că, în prezent, se fac ultimii pași birocratici, iar luna viitoare, o echipă de raportori din partea UNESCO se va deplasa în județul Buzău pentru evaluarea la fața locului și acordarea avizului final.

În contextul vizitei raportorilor UNESCO, Consiliul Județean Buzău a început semnalizarea teritoriului Geoparcului „Ținutul Buzăului”, cu montarea indicatoarelor turistice și a panourilor informative.

„Buzău Land” – așa cum va fi recunoscut la nivel internațional „Ținutul Buzăului” – include o zonă rurală care aparține administrativ de 18 comune din zona de deal și munte din nord-vestul județului Buzău, fiind o zonă complet rurală cu circa 50.000 de locuitori. Geoparcul are două intrări principale, prin comuna Berca și prin comuna Colți.

Miza acestei titulaturi este una turistică și economică, geoparcurile UNESCO fiind promovate în diferite circuite turistice. Mai precis, „Buzău Land” va avea posibilitatea să atragă mai mulți turişti şi va avea potenţial pentru a convinge antreprenori să investească în turismul alternativ, în agroturism, turism cultural ori de aventură.

Mișcarea pentru constituirea Geoparcului „Ținutul Buzăului” a fost inițiată în 2007 de către reprezentanți ai Universității București, în colaborare cu specialiștii Biroului de turism al Consiliul Județean Buzău, prin intermediul Asociației „Ținutul Buzăului”.

Related posts