AUTORITĂȚI ÎN ALERTĂ, DIN CAUZA PESTEI PORCINE

Autoritățile sanitar-veterinare din Buzău sunt alertă, din cauza numărului în continuă creștere a focarelor active de pestă porcină africană. La începutul săptămânii, în județ, erau active nu mai puțin de 24 de focare de pestă, un record pentru ultimii doi ani. Din acest motiv, conducerea Prefecturii Buzău a convocat toți primarii din județ la o ședință, online, la care a participat și reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Buzău.

Responsabilii Direcției Sanitar-Veterinare Buzău spun că, atât focarele, cât și suspiciunile legate de pesta porcină africană au apărut mai ales în localitățile din zona de câmpie a județului.

Autoritățile sanitar-veterinare sunt de părere că neglijența gospodarilor constituie principalul factor de răspândire a virusului pestei porcine. Cei mai mulți crescători de porci nu respectă măsurile de prevenire a răspândurii virusului.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Buzău speră ca odată cu venirea toamnei, să scadă semnificativ numărul infectărilor cu pestă porcină africană.

Related posts