ZIUA EROILOR

Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului roman, a fost marcată și la Râmnicu Sărat în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă. O primă ceremonie a avut loc, dimineață, la monumentul eroului Pavel Zăgănescu. Reprezentanții Filialei ,,Cultul Eroilor,, Râmnicu Sărat au participat la slujba de pomeniere a fostului căpitan de pompieri român, care a condus Compania de Pompieri români în bătălia din Dealul Spirii de la 13 septembrie 1848, împotriva trupelor otomane.  La prânz, a avut loc o ceremonie religioasă, urmată de depunerea de coroane la Monumentul Eroilor de la Cimitirul din municipiu.
La depunerea de coroane de la Monumentul Eroilor din incinta Cimitirului din Râmnicu Sărat au fost prezente autoritatile, consilierii locali, reprezentantii partidelor politice, dar si institutiile publice, Politia Locala, Armata, unitățile de învățământ si cadrele militare aflate în rezervă.
În cadrul ceremoniei, s-a oficiat o slujbă de pomenire a celor căzuți pe câmpurile de luptă.
Autoritățile locale s-au înclinat cu respect şi recunoştinţă în faţa eroilor neamului românesc și spun că Ziua Eroilor trebuie să fie o lecție de istorie pentru tânăra generație.
Prezenti la ceremonie, și reprezentanții Poliției Locale Rm. Sărat ne îndeamnă să respectăm și să păstrăm vie memoria eroilor.
Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului. De altfel, eroii neamului sunt pomeniţi la fiecare Sfântă Liturghie.

Related posts