NOAPTEA MUZEELOR

Eveniment cultural deosebit organizat, sâmbătă seară, de Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat. Iubitorii de cultură, au participat la „Noaptea Europeană a Muzeelor”, eveniment, aflat la cea de-a XVII -a ediție. Spațiul Muzeului Municipal a fost deschis vizitatorilor gratuit până aproape de miezul nopții. Publicul a avut posibilitatea să participe la deschiderea expoziției permanente de istorie medievală ,,Mărturii Brâncovenești” și Medalion de artist,  expoziție de pictură, aparținând artistului Dumitru Macovei.

Vizitatorii au putut admira și expoziția „Mon amour, plein air. Trasee cromatice”, aparținând artiștilor Ioana Crăciun Dobrescu și Ioan Oratie, precum și o expoziție de icoane, „Altar de Lumină”, semnată de artista Karmen Zaharia.

În cadrul evenimentului, Mioara Donea, fost judecător și inițiatoare a multor proiecte culturale, a vorbit despre personalitatea lui Octavian Moșescu, colecționarul de artă al cărui nume îl poartă astăzi Muzeul Municipal din Râmnicu Sărat.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai administrației locale și ai altor instituții de cultură din oraș.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de Consiliul Internațional al Muzeelor și de UNESCO, Noaptea Muzeelor este un eveniment european de succes desfășurat la nivel internațional.

Related posts