PREMIERĂ PE STRĂZILE ORAȘULUI

Premieră, în acest an, în transportul în comun din municipiul Buzău. Printr-o investiție a Primăriei, patru autobuze electrice, fabricate în Turcia, de către firma Temsa, vor circula pe străzile orașului. Un clip postat chiar astăzi pe Youtube,  producătorul din țara semilunei prezintă modelul autobuzelor electrice comandate de Primăria Buzău. Modelul „4 Avenue Electron” este unul dintre cele mai moderne din lume, firma producătoare din orașul Adana livrând asemenea autobuze către multe alte orașe din Turcia, dar și în străinătate.

De la începutul anului viitor, pe străzile orașului vor circula alte 9 autobuze sută la sute ecologice. Este vorba despre autobuze marca BYD, fabricate în China, pe care operatorul regional de transport Trans Bus le va primi în urma unui proiect cu bani europeni, al Ministerului Fondurilor Europene, în care partener este și Primăria Buzău.

Dacă cele patru autobuze fabricate în Turcia vor circula pe mai multe rute, toate cele 9 autobuze produse în China vor rula pe Linia 10, cea mai lungă rută din oraș.

Related posts