ACUZAT DE VIOLUL UNOR MINORE

Act sexual cu minore, agresiune sexuală şi şantaj! Acestea sunt acuzațiile care i se aduc unui bărbat de 52 de ani, din municipiul Buzău, recidivist. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale ai Poliţiei municipiului Buzău au efectuat, ieri, două percheziţii domiciliare, la buzoianul bănuit de agresiune sexuală, act sexual cu un minor şi şantaj.

Suspectul a fost condus la sediul Poliţiei, în vederea audierii, iar, ulterior, a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul spune că este nevinovat și că este vorba despre o înscenare!

Suspectul se numește Costel Ghiţă și este angajat al unui oficial din Federația Română de Fotbal, buzoianul Gabi Bodescu. Ghiță administra mai multe terenuri de minifotbal care aparțin lui Bodescu, despre care se spune că este mâna dreaptă a președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

În aprilie 1997, după o seară plină de evenimente, petrecută în compania altor tineri, Costel Ghiţă a fost acuzat că a violat o adolescentă în vârstă de 19 ani, care, din cauza tulburărilor produse de abuzul sexual, s-ar fi aruncat de pe Podul Mărăcineni, în albia râului Buzău.

Şase ani mai târziu, timp în care a stat în arest preventiv, unde a contestat măsura prin refuz de hrană, Costel Ghiţă și un alt bărbat au fost condamnaţi definitiv la 15, respectiv, 17 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Pe 19 martie 2008, după aproape 11 ani de detenţie, Costel Ghiţă a fost eliberat condiţionat. Ghiţă a susţinut și atunci, după eliberare, că nu a violat-o pe adolescentă și că a fost încarcerat pe nedrept. Ghiță a dat în judecată statul român la CEDO și a avut câștig de cauză, primind ca despăgubiri o sumă importantă de bani.

Related posts