SUTE DE COPII, VICTIME ALE ABUZURILOR

Situație îngrijorătoare, în județul Buzău! Peste 400 de copii au fost abuzaţi emoțional sau fizic, anul trecut, de către părinți, bunici  sau alte rude. „Telefonul Copilului” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a primit, în 2020, peste 800 de sesizări ce vizau acte de violenţă fizică sau verbală asupra copiilor, iar jumătate dintre cazurile semnalate s-au şi confirmat.

Specialiștii avertizează că violenţa pe care copiii o experimentează în cadrul familiei sau al comunității poate avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea şi dezvoltarea lor. Anul trecut, aproape o sută de micuți au primit consiliere din partea psihologilor din cadrul DGASPC Buzău.

De peste zece ani, la nivelul DGASPC Buzău funcționează serviciul specializat ”Telefonul copilului”, cu scopul depistării situaţiilor în care sănătatea şi siguranţa unui copil este pusă în pericol. Numărul de telefon 0800.800.203 poate fi apelat în orice moment al zilei, de către orice persoană – adult sau copil – care doreşte să sesizeze situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.

Related posts