RESTRICȚII ÎN FUNCȚIE DE INCIDENȚA COVID-19

Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, propuse de Comitetul National pentru Situatii de Urgență. Potrivit documentului adoptat de Guvern,  circulatia persoanelor va fi conditionata de rata de incidenta, calculata la mia de locuitori, la nivelul fiecarei localitati.

Revenirea asupra acestor masuri se va face atunci cand incidenta va scadea sub 3,5, respectiv 7 cazuri la mia de locuitori. O alta masura vizeaza activitatea salilor de fitness, acestea urmand sa fie inchise in localitatile unde sunt mai mult de 4 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru ca urmeaza sarbatorile pascale, atat la catolici, cat si la ortodocsi, guvernul  a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere. Astfel, enoriasii pot participa la slujbele religioase, in aer liber sau in interiorul lacasurilor de cult, insa cu pastrarea regulilor de protectie sanitara. Autoritatile au stabilit si un interval orar in care credinciosii pot circula in noaptea de inviere.

In ceea ce priveste calculul ratei de incidenta, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a precizat ca aceasta  se va calcula la 14 zile, începând cu a treia zi în urmă.

Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta automat, la ora 10:00, pe platforma „alerte.ms.ro” rezultatul calculului ratei de incidență. Noile masuri restrictive intra in vigoare chiar de astazi, odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial.

Related posts