PROPUNERI PENTRU PARCĂRI

Noul regulament de organizare și funcționare a parcărilor de rezidență din municipiul Rm. Sărat va fi supus, în curând, dezbaterii publice. Din acel moment, cetățenii pot face propuneri cu privire la viitorul parcărilor de domiciliu. Punctele de vedere exprimate de râmniceni vor fi analizate și prezentate Consiliului Local Municipal. Primarul Sorin Cîrjan recunoaște însă că noul regulament nu va reuși să mulțumească pe toată lumea.

Edilul afirmă că numărul autoturismelor crește de la an la an, în condițiile în care Rm. Sarat se confruntă cu un deficit real al locurilor de parcare. Sorin Cîrjan consideră că numărul autoturismelor din oraș ar trebui limitat.

Cele mai importante propuneri făcute de autoritățile locale, prin noul regulament, vizează atribuirea unui singur loc pe parcare pentru fiecare apartament în parte și modificarea intervalului orar în care râmnicenii pot beneficia de un loc de parcare. Oamenii, fie își pot ocupa locul de parcare pe o perioadă de 24 de ore, ca și până acum, fie pot staționa după un program stabilit de către Consiliul Local. Cetățenii cred însă că ultima variantă ar aduce mari  nemultumiri și ar crea și mai mult haos în oraș. Șeful administrației din Rm. Sărat este de părere că modul de repartizare al locurilor de parcare ar putea descuraja râmnicenii să mai circule cu autoturismele prin oraș.

Cetățenii solicită reprezentanților Primăriei Rm Sărat să țină cont de toate propunerile făcute privind noul regulament, astfel încât deciziile luate să nu creeze și mai mult haos în parcările de rezidență. Râmnicenii au transmis déjà administrației locale mai multe propuneri și în ceea ce privește reglementarea problemelor rutiere și fluidizarea traficului. Unele dintre acestea vizează instituirea sensurilor unice pe mai multe străzi înguste și aglomerate ale orașului, dar și interzicerea parcării autoturismelor pe trotuare, situație des întâlnită în cartierele de case.

Related posts