MISIUNE DIFICILĂ

Gloria Buzău are o misiune dificilă în lupta pentru menținerea în eșalonul secund de fotbal. Ocupanta poziției a 12-a la finalul sezonului regulat, Gloria a fost repartizată într-o grupă de play-out destul de dificilă, având drept competitoare trei echipe care în vară își propuneau promovarea în Prima ligă.

Din Grupa B, mai fac parte Petrolul Ploiești, Viitorul Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița și Aerostar Bacău. După încheierea play-out-ului, formațiile clasate pe locurile 6 și 7 vor retrograda direct, în timp ce echipele care încheie pe locul al cincilea vor disputa un baraj al menținerii, în dublă manșă. De menționat că nu a fost adoptat un sistem tur-retur, în fiecare grupă urmând a se disputa un singur joc între competitoare, rezultând astfel șase partide pentru fiecare formație.

În prima etapă a play-out-ului, Gloria Buzău se va deplasa în Oltenia, pentru jocul cu Pandurii, urmând ca în a doua etapă să stea. Primul meci acasă pentru elevii lui Ilie Stan este programat abia în etapa a 3-a, atunci când în Crâng va veni Unirea Slobozia. Tot acasă, buzoienii vor primi pe Aerostar Bacău și pe Concordia Chiajna, în timp ce partidele cu Petrolul și CSM Reșița se vor juca în deplasare.

Play-out-ul ligii secunde diferă față de cel din primul eșalon și prin prisma faptului că echipele intră în competiție cu tot punctajul acumulat în sezonul regulat.

Related posts