SPITAL DESCHIS, DAR CU CONDIȚII

Spitalul Municipal Rm. Sărat ar putea fi redeschis pentru toții pacienții, la începutul lunii martie. Vestea a fost dată de managerul unității medicale, Adrian Danielescu, la cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal. Problema redeschiderii spitalului a fost dezbătută, într-o videoconferință cu ministrul Sănătății, la sfârșitul săptămânii trecute. Adrian Danielescu precizează că deschiderea Spitalului din Rm. Sărat depinde de respectarea anumitor măsuri și circuite sigure. Miercuri, conducerea unității medicale trebuie să înainteze propunerile către Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Pentru redeschiderea și tratarea pacienților COVID, dar și a celor non-COVID, spitalul are nevoie de un sprijin financiar consistent din partea Consiliului Local Municipal Rm. Sărat. Unitatea medical trebuie să achiziționeze două containere pentru triajul pacienților, o toaletă ecologică, dar și o izoletă. Totodată, trebuie rezolvate urgent câteva probleme. Pe lângă asigurarea circuitelor de intrare a pacienților, trebuie gândit accesul tuturor bolnavilor la Secția ATI, dar și a pacientelor COVID și a celor non-COVID de la Ginecologie.

În 2020, dar și anul acesta, conducerea Spitalului Municipal Rm. Sărat împreună cu Primăria au făcut nenumărate demersuri către Direcția de Sănătate Publică Buzău și Ministerul Sănătații, pentru ca unitatea medicală să poată asigura servicii medicale tuturor pacienților din zona Râmnicului.

Related posts