PROBLEME ÎN SECȚIILE A.T.I.

O tragedie precum cea de la Institutul „Matei Balș” sau de la Spitalul Județean din Piatra Neamț s-ar putea repeta și în unitățile medicale din județul Buzău. O arată un raport al Ministerului Sănătății, realizat la finalul anului trecut, după incendiul din Piatra Neamț. Inspectorii de la ISU Buzău au verificat toate spitalele din județ și au constatat că mai multe unități medicale din județ au probleme la instalațiile electrice ori nu sunt respectate toate normele de securitate la incendiu.

Nereguli au fost descoperite în secțiile de Terapie Intensivă a spitalelor din Buzău, Râmnicu Sărat și Nehoiu. Astfel, la secția A.T.I. a Spitalului Județean de Urgență Buzău, nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență, iar la aceeași secție a spitalului din Rm. Sărat, instalațiile electrice sunt vechi și defecte. Tot la Râmnic, arată raportul întocmit de inspectorii ISU Buzău, „s-au găsit improvizații periculoase, care pot suprasolicita rețeaua electrică și astfel pot apărea incendii”.

La Spitalul orășenesc Nehoiu, căile de evacuare în caz de incendiu nu sunt marcate cu indicatoare sau nu sunt prevăzute cu instalații de iluminat de securitate.

Reprezentanţii ISU au mai descoperit că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu există serviciu privat pentru situaţii de urgenţă.

Related posts