POVESTEA UNEI FILIPINEZE ÎN BUZĂU

În timp ce românii își părăsesc țara în căutarea unei vieți mai bune, mulți străini găsesc România locul ideal pentru a-și întemeia o familie. Fascinați de noul lor cămin, unii dintre ei decid să împărtășească lumii întregi noile experiențe. Asta face și o filipineză – căsătorită cu un buzoian – care, de patru ani, locuiește la țară, într-o comună din județul Buzău.
Genalyn, Bogdan şi fiica lor de 3 ani, Katiuşa, locuiesc în localitatea Haleș, un loc cu peisaje superbe. Totul în jur îi amintește lui Genalyn de Filipine, țara sa natală.

„Este foarte frumos aici pentru că, de exemplu, mergem la cules ghebe, ciuperci, și îmi place foarte mult aici, în special viața asta simplă de la țară” // „De asemenea, îmi place aici, la țară, deoarece seamănă foarte mult cu priveliștea din locul natal din Filipine, cum ar fi pădurea aceasta de aici”.

Genalyn și Bogdan Petre s-au cunoscut pe Facebook. Relația lor a decurs exclusiv online, timp un an, până când buzoianul a făcut rost de bani și a decis să-și aducă iubita acasă, la gospodăria părinților săi, din Haleș.
Viața lui Bogdan și a exoticei sale soții pare a fi una dintre acele povești de Crăciun despre oameni fericiți, despre speranță și înțelegere în familie. Nașterea Katiușei a fost darul cel mai frumos pe care destinul l-a oferit până acum familiei Petre. În casa socrilor din Haleș, tânăra filipineză se simte în largul ei. Socrii au fost cuceriți repede de talentele lui Genalyn, mai ales de cele culinare. Este expertă în prepararea peștelui.
Doamna Cătioara și nora ei, de 27 de ani, gătesc mai tot timpul împreună, pentru că fiecare are câte ceva de învățat de la cealaltă. Iar Genalyn nu a ratat nimic din deliciile bucătăriei românești.
Și pentru că este vlogger la început de drum, Genalyn nu uită să laude în filmulețele sale bucatele românești și filipineze pe care le prepară împreună cu mama soacră.

În cei patru ani de când se află în România, filipineza a vizitat, alături de familie, aproape toate obiectivele turistice din județ, de pe Valea Prahovei sau de pe Litoral, toate aceste experiențe fiind incluse în filmulețele pe care le postează pe pagina sa de Youtube, „The Petre Family”.

Related posts