VACCINAREA ANTI-COVID, EXPLICATĂ DE PREOȚI

De câteva zile, credincioşii găsesc la intrarea în bisericile din ţară broşuri cu lămuriri despre rolul şi, mai ales, necesitatea vaccinului anti-COVID19. Deoarece ghidul transmis parohiilor conţine mulţi termeni dificili pentru săteni, preoţilor le revine sarcina să explice pe înţelesul enoriaşilor de ce este indicat să ne vaccinăm. Broşura, care conţine 18 file, este prea complicată, spun mulţi dintre cei care au văzut-o deja.

Speranţa sătenilor de a înţelege cât de eficient şi de sigur este vaccinul împotriva noului coronavirus se îndreaptă către preoţi. Daniel Necula, preot paroh în localitatea Sătuc, din județul Buzău, şi-a descărcat broşura de pe Internet si promite că le-o va transmite enoriaşilor pe înţelesul lor.

Părintele Daniel Necula este hotărât să-şi ajute toţi enoriaşii cu informaţii despre campania de imunizare. Spune însă că nu va pomeni nimic în timpul slujbelor religioase şi nici nu are de gând să meargă prin parohie pentru a influenţa lumea.

Ideea ca preoţii să fie cei care duc vestea imunizării printre enoriaşi vine după ce mai multe sondaje recente au arătat că peste 70% dintre români au cea mai mare încredere în Biserică, şi abia apoi în celelalte instituţii ale Statului.

Related posts