STRATEGIA DE VACCINARE ANTI-COVID, ELABORATĂ DE AUTORITĂȚI

Romania si-a stabilit strategia de vaccinare anti-COVID, campanie care este prevazuta sa  inceapa anul viitor.  Șeful statului s-a întâlnit, ieri, cu mai mulți experți din Sănătate și  din Armată pentru a discuta despre aceasta campanie de imunizare a populatiei, astfel incat tara noastra sa fie pregatita pentru a gestiona in mod corect  momentul in care aceasta va demara.

Intr-o conferinta de presa, pe care a sustinut-o aseara la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a precizat ca strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus va fi facuta publica saptamana viitoare. Potrivit sefului statului, vaccinarea se va face etapizat și va începe cu grupele de populație ce vor fi stabilite pe criterii epidemiologice.

Președintele a mai spus că au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, care țin cont de condițiile specifice de stocare și transport, dar și de echipele de vaccinare sau locațiile unde se va desfășura.

Totodata, a fost numit si coordonatorul campaniei,  medicul Valeriu Gheorghiță, epidemiolog la Spitalul Militar București.

Șeful statului a cerut autorităților să comunice „clar și transparent” măsurile atât personalului medical, cât și populației în ansamblu, pentru evitarea știrilor false.

Klaus Iohannis s-a declarat optimist in ceea ce priveste evolutia cazurilor de infectare cu Sars COV 2 si spera ca in doua saptamani rezultatele masurilor luate sa fie mai bune, in sensul scaderii numarului de imbolnaviri.

Related posts