CONTROALE ÎN SECȚIILE A.T.I.

Tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în care zece oameni aflaţi în Secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul de sâmbătă, dă startul unor controale ample în toată ţara. În vizorul echipelor trimise în unităţile medicale se află modul în care se face faţă suprasolicitărilor generate de numărul mare al pacienţilor care au nevoie de aparatură medicală şi în special a instalaţiilor de oxigen. La Buzău, echipele mixte formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, dar şi un reprezentant ISCIR vor verifica toate instalaţiile din cele mai aglomerate secţii din acest moment.

Spitalele şi secţiile COVID-19 din județ sunt încărcate de pacienţi, iar numărul celor care au nevoie de oxigen este tot mai mare.

Judeţul Buzău a ajuns la peste 5.300 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei, iar în ultimele două săptămâni, numărul cazurilor noi a crescut dramatic. Doar în ultimele 15 zile, la Buzău au fost raportate aproape 1.400 de cazuri noi, adică mai mult decât s-a înregistrat în toată luna octombrie, când Buzăul a raportat 1.100 de cazuri noi.

Related posts